Träning

Då tränar vi

StrokeRide har valt att använda IdrottOnlines kalender där du hittar alla aktuella träningar. Nedan visas grundschemat vilket ibland behöver justeras/ställas in på grund av olika motionslopp/helgdagar och så vidare.

Veckobrev på Facebook och direkt till din mejlbox

I vår träningsgrupp (StrokeRide-gruppen) på Facebook hittar du information om veckans aktiviteter som StrokeRide CK anordnar.

Prenumerera gärna på StrokeRides nyhetsbrev så får du veckobrevet direkt i din mejlbox!

Veckobrevet släpps varje vecka under vår-/höst-träningarna.

I gruppen finns även träningstillfällen som övriga medlemmar lägger ut.

Upplägg på StrokeRides träningar

Tisdagsintervaller

Här rullar vi lugnt och fint tillsammans ut ur Grästorp och tar oss bort mot Fridhem. Väl vid t-korsningen kör vi de förutbestämda intervallerna INDIVIDUELLT. Detta gör att alla kan medverka på Tisdagsintervallerna och träna individuellt men ändå tillsammans, superkul! Sedan återsamlas vi vid t-korsningen för gemensam lugn cykling tillbaka till vår samlingsplats. De olika intervallerna hittar du i en lista längre ner på sidan.

Barn- och ungdomsträning

Här delas barnen in i olika grupper där vi tränar vi bland annat på teknik, kondition och balans.

Torsdagmixen

På dessa passen blandas det friskt mellan

  • fikarunda – kaffe och bulle vill ju alla ha
  • tjötrunda – mycket snack blir det
  • skyltspurter – först till nästa skylt
  • spurtjakt – en cyklist spurtar iväg och klungan ska jaga ikapp och mellan spurterna är det lugnt tempo som gäller, vilket gör att de som inte vill spurta ändå kan cykla med

MTB-träning för tjejer

På detta passet samlas de lite äldre tjejerna (vuxna) för att gemensamt träna kondition, teknik och balans. Ibland blir det även lite coreövningar efter cyklingen.

Passbeskrivningar

Det finns massor att läsa om olika typer av intervallpass och vad de är bra på för dig som cyklist. Gör en sökning på Google så finns det läsning många timmar framöver.

Vi har valt att sammanfatta ett antal pass som vi kommer att cykla under tisdagsintervallerna. En genomgång av passets upplägg görs innan passet startar.

Cykeldator eller klocka

Du som har en cykeldator eller klocka kan med fördel knappa in passen i förhand så blir det enklare att hålla koll på vilken av intervallerna man är på, det är lätt att glömma av när man börjar se suddigt 🙈😀💪🏻

FTP och BPM

FTP = Functional Threshold Power är din maximala medeleffekt (watt) över 60 minuter. Kräver effektmätare på cykeln.

BPM = slag per minut och avser din puls. Tänk på att pulsen inte är direkt vilket gör att det kan ta 20-60 sekunder innan pulsen når rätt nivå. Kräver pulsband på cyklisten.

4×4+3min

4 intervaller. 4 minuter på 110% FTP eller 90-95% BPM och därefter 3 minuters lugn cykling.

4 block á 7×40/20sek

4 block. Varje block innehåller 7 intervaller. 40 sekunder 120% FTP eller 90-95% BPM och därefter 20 sekunder lugn cykling. 5 minuters lugn cykling mellan blocken.

7×1+2min

7 intervaller. 1 minut på 120% FTP eller 90-95% BPM och därefter 2 minuters lugn cykling.

8×2+1min

8 intervaller. 2 minuter på 120% FTP eller 90-95% BPM och därefter 1 minuts lugn cykling.

10×1+2min

10 intervaller. 1 minut på 150% FTP eller 95% BPM och därefter 2 minuters lugn cykling.

15×30+60sek

15 intervaller. 30 sekunder på 170% FTP eller +95% BPM och därefter 60 sekunder lugn cykling. Du bör klara 10 av dessa men du ska inte klara mer än 15 stycken, då har du inte gasat tillräckligt! Helt OK att ”bryta” efter 13 stycken med andra ord 😁💪🏻

Samlingsplats

På de träningstillfällen där vi har ledare på plats samlas vi på asfaltsparkeringen vid Grästorps mountainbikespår. Vi har verkligen suveräna möjligheter att samla både mountainbike- och landsvägscyklister på ett och samma ställe inför våra träningspass. Samlingsplatsen ligger på parkeringen vid Skubbet-området.

Samtycke till bild- och filmpublicering

StrokeRide CK ber om vårdnadshavares godkännande att använda bilder av ditt barn för användning i samband med information om StrokeRide CKs verksamheter i tryckta och digitala medier.

Ladda ner blanketten här.

Lär dig våra policys

Våra policys innehåller viktig information som du ska känna till när du cyklar med oss.

Kolla in vår Träningspolicy och vår Alkohol- och drogpolicy som hittar du längst ner på sidan Förening.