Varför StrokeRide?

Den 27 februari 2012 fick vår pappa, Leif, en hjärnblödning.

Efter det följde någon månad som var en orolig och jobbig tid för honom även om han hela tiden hade gott mod om att bli bra igen. Under våren/sommaren 2012 så gick återhämtningen ganska snabbt framåt men möttes av något bakslag under hösten.

Tillbaka i arbete

Leif är fortfarande inte återställd men han kom igång med arbetet under hösten/vintern 2012. Han började med att arbeta 10 procent och utökade detta ganska snart till 25 procent. Den större delen av tiden sedan dess har han arbetat 25 procent.

CykelVasan

Torsdagen den 15 augusti så packade han sin väska och lastade upp cykeln på bilen och begav sig till Mora tillsammans med bland annat vår mamma. Tack vare lite “jävlaranamma” kunde han genomföra CykelVasan 30km den 16 augusti, detta gjorde han med vår mosters man Christer. Glädjande nog har både Leif och Christer fått blodad tand och har även anmält sig till CykelVasan 30km 2014.

Höstproblem

Under hösten 2013 mådde Leif bra och allt kändes toppen så han provade att gå upp i arbetstid till 50% vilket visade sig vara ett stort misstag. Ett par veckor med mycket fokusering på pappersarbete och listor med mera så slutade detta med ett antal ambulansturer till NÄL då han kände sig och mådde riktigt illa.

Kommande veckor blev jobbiga och utgången kändes orolig men efter någon veckas sjukskrivning så var han på benen igen och kände sig som innan denna period körde igång. I början av november så började Leif återigen att jobba 25% och har bestämt sig för att inte öka arbetsdosen något mer framöver.

Hjärt-Lungfonden

Allt som hänt vår pappa har fått oss att vilja lära oss mer om stroke och på något sätt kunna bidra till forskningen. Vi har valt att hjälpa Hjärt-Lungfonden och deras insamling till strokeforskningen.

StrokeRide

Vi cyklar en hel del och vi vill driva denna insamling genom framförallt genom cyklingen, därav namnet StrokeRide. Läs mer om vad en StrokeRide kan vara och hur du kan hjälpa till.

/ Kenneth Wilson och Thomas Olausson

Thomas, Leif och Kenneth