Mountainbikespåret

Välkommen till Grästorps Mountainbikespår!

I utkanten av idylliska Grästorp ligger motionsspåret Skubbet. I anslutning till Skubbets parkering hittar du start och mål på mountainbikespåret.

Du har möjlighet att välja två olika distanser, cirka 5 km och 8 km, där det längre spåret är en förlängning av det kortare spåret. Spåren går på ganska lättcyklade stigar, skogsväg och grusväg. Det finns både snabba och lite mer utmanande partier och i dalen finns även två större drop.

Drop och hopp

Utefter spåret finns det en del mindre hopp/gupp som man kan välja att cykla om man vill. Det finns dessutom en avstickare (i dalen ca 700 meter från start) där du kan testa två olika drop. Vågar du?

Spårkarta

Spåret är uppmärkt med pilar och med röda och blå färgpluppar på dessa. Det blå spåret går ganska nära sig självt under vissa sträckor vilket gör att det är viktigt att du håller koll på pilarna så du inte trasslar in dig i en evighetsloop eller att du råkar cykla för kort 😉

Grillstuga och pumptrack

Vid mountainbikespårets start/mål finns en mysig grillstuga där du har en bra överblick över alla barn och vuxna som cyklar på pumptracken.

Facebook

Du hittar mer information på Facebook-sidan – https://www.facebook.com/grastorpmtb/.

Vägbeskrivning

I Grästorp svänger du av RV47 mot RV186 riktning Nossebro. Efter 900 meter finns en parkering på vänster sida.

Det går också att parkera vid Lunneviområdet (ishallen och skolan), därifrån är det kort cykelväg till mountainbikespåret.

Hitta till Grästorps Mountainbikespår via Google Maps.