2-dagars tillsammans med CK Wänershof 2016

Under helgen 21-22 maj arrangerar CKW Wänershof en sprakande cykelhelg där StrokeRide är medarrangörer.

Grand Prix 21 maj

GP-tävlingarna startar på lördag den 21 maj kl. 13.00. Barn- och ungdomsklasserna inleder tävlingen och den beräknas hålla på till kl. 19.00. GP är landsvägscyklingens mest publikvänliga tävlingsform. Cyklisterna kör många varv på en kort bana och publiken har möjlighet att se cyklisterna flera gånger eftersom varvet allt som oftast bara tar några minuter. Ofta finns det spurtpris i form av pengar eller andra fina priser, vilket inbjuder till hög fart och offensiv cykling varvet igenom. GP-lopp är oftast mycket krävande och innehåller hög intensitet från första tramptag. God kurvteknik och snabbt igångdrag är viktigt i denna tävlingsform, om du inte besitter dessa kvaliteter kommer loppets främsta cyklister snart att köra ifrån dig. Om du aldrig sett ett GP-lopp tidigare så får du inte missa detta tillfälle att se en cykeltävling mitt i centrala Vänersborg.

Linjelopp 22 maj

Linjelopp är en väldigt gammal tävlingsform inom cykling och kanske den tävlingsform som är mest förknippad med landsvägscykling eftersom loppen avgörs just på landsvägen, det vill säga på vägar ute på landsbygden. Linjelopp passar många typer av cyklister och det är det som gör cykelsporten så spännande, att det är möjligt att vinna på många olika sätt. Om du som cyklist besitter en god spurt så kan du vinna tävlingen i klungspurt. De cyklister som inte är lika snabba försöker att vinna loppen genom att gå i loss utbrytningar för att istället kunna avgöra tävlingen ifrån en mindre grupp. Cykling är en väldigt svårtippad sport, och många gånger vinner någon helt annan än den som tippats på förhand.

Motionsloppet 22 maj

På söndag den 22 Maj kl. 15.00 får alla motionärer chansen att prova linjebanan och samtidigt göra en insats för Barncancerfonden (Ride of Hope) och strokeforskningen (StrokeRide). Överskottet från startavgiften delas lika mellan Ride of Hope, StrokeRide och CKW’s barn och ungdomsverksamhet.