Föreningen upplöses men StrokeRide lever vidare

StrokeRide fortsätter att kämpa mot stroke – utan föreningskrav

Sedan starten år 2014 har StrokeRide varit en gemenskap av passionerade cyklister och fantastiska människor, en samlingsplats för att främja cykling och stödja strokeforskningen. Ursprungligen grundad som en Facebookgrupp av Kenneth Wilson, växte engagemanget och år 2018 omvandlades gruppen till en förening under Svenska Cykelförbundet.

Efter en otrolig resa och en fantastisk insats för strokeforskningen har vi, vid det senaste årsmötet (2024-02-21), beslutat att lägga ner föreningen. Detta beslut grundar sig bland annat på det faktum att vi inte längre har tillräckligt med aktiva medlemmar för att upprätthålla föreningen.

Bild: Årsmötet 2024-02-21

StrokeRide lever vidare

Vi är samtidigt glada att meddela att StrokeRide fortsätter precis som det var innan föreningen bildades. Målet att samla in pengar till strokeforskningen och att sprida AKUT-testet förblir oförändrat.

Vår resa har sitt ursprung i en personlig erfarenhet när Kenneths pappa, Leif, drabbades av en stroke under februari 2012. Det var den starka anledningen till att StrokeRide startades, och den drivkraften fortsätter att ligga till grund för Kenneths engagemang.

Vi strävar också efter att sprida medvetenhet och kunskap om stroke. Vårt engagemang har som sagt sitt ursprung i personliga erfarenheter kring stroke och behovet av att bidra till forskningen. Vi stöder Hjärt-Lungfondens insamling till strokeforskningen och vill fortsätta att uppmärksamma det livsviktiga AKUT-testet, som lär människor att känna igen varningssignalerna vid stroke.

300 000 kronor till Hjärt-Lungfonden

Genom ert otroliga stöd har StrokeRide lyckats bidra med nästan 300 000 kronor till Hjärt-Lungfonden genom åren! Det är fantastiskt att så många har valt att vara en del av vår kamp mot stroke.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med ert stöd och engagemang. Tillsammans kan vi göra skillnad och fortsätta att kämpa mot stroke.

Varma och hjärtliga hälsningar
Kenneth Wilson – StrokeRides initiativtagare