StrokeRide Grästorp 2019

Nästan 120 cyklister gav sig ut på en skön runda.

”Det underbara med vår insamlingsrunda är att man kan känna sig som amatör eller världsmästare. Man kan cykla så det ryker eller cykla runt och småtjöta. Alla cyklar på sitt sätt och bidrar lika mycket till insamlingen och den sköna stämningen!”

K.W.

Det blev en superbra dag i Grästorp!

Söndagen 18 augusti blev en dag att minnas 🙂

Tidigt i veckan verkade det som att vi skulle få massor av regn och kanske till och med åska. Allt eftersom veckan gick såg det bättre och bättre ut och på lördagen visade det att vi skulle få ett kalasväder 🙂

06:45 anlände vi till start- och målområdet för att sätta upp tält osv. Vid 8-tiden var allt klart och vi fick i oss en kopp nybryggt och gott kaffe innan alla cyklister anlände. När cyklisterna börjar checka in eller efteranmäla sig är det fullt tryck i tältet och som tur är har vi erfaret och lugnt team som tar hand om allt på ett förträffligt sätt.

Efter att sista cyklist korsat målgången och tidtagningen påbörjades rivning av allt, detta gick väldigt smidigt i år. Eventgänget är som ett välsmort maskineri, alla vet vad de ska göra och gör det ruggigt bra.

77 cyklister gav sig ut på någon av de tre längre distanserna (27, 52 eller 84 km) efter natursköna och i stort sett bilfria vägar. 40 cyklister cyklade cykeltipsrundan på 9 km som var lagd efter Nossan med blandad asfalt och grusvägscykling.

Härlig bredd

Varje år träffas ett stort gäng i Grästorp för att tillsammans samla in pengar till Hjärt-Lungfonden. Vi hoppas att det även i fortsättningen blir en riktigt skön blandning av cyklister.

Det kommer elitcyklister, motionärer, nybörjare, racercyklister, mountainbikecyklister, cyklister med ”vanliga” cyklar, cyklister med el-cyklar, cyklister på barncyklar och cyklister i barncykelsadel (ibland sovandes).

Ja ni hör själva, en härlig blandning av gött folk i alla möjliga åldrar. Det fanns familjer i både 2 och 3 generationer.

Nygamla vänner

Insamlingsrundan är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla kompisar, kanske någon man inte sett på ett tag. För de allra flesta är detta ett utmärkt tillfälle att träffa nya cykelkompisar över en kaffe och en korv med bröd efter en hård stund i sadeln. Kanske smids det lite planer inför något kommande lopp?

Tack för i år

Stort tack till alla härliga människor som besökte Grästorp (några för första gången!) och ett stort tack till alla Grästorpare som kom förbi. Några ska ett extra stort tack, kika lite längre ner på sidan så ser ni vilka detta är.

Tillsammans gör vi detta SUPERBRA!

2020

Vi planerar så klart att köra insamlingsrundan även nästa år, du kommer väl?

Insamlade pengar

15.500 kronor samlades in via anmälningsavgifter och under Cykeltipsrundan skänktes 2.180 kronor.

Extra stort tack

Vi vill rikta ett extra stort tack till alla de som var med och ”arbetade” denna underbara dag och såg till att alla cyklister trivdes och gick runt med stora leenden på läpparna.

Sivert W (lån av släpkärran), Andreas K, Harald K, Anette J, Per J, Johan A, Conny L, Anitha O, Leif O, Thomas O och Cecilia W.

Vinnare i utlottningen

Harald K fick den stora äran att slumpmässigt dra vinnaren av den specialfyllda påsen från Hjärt-Lungfonden och StrokeRide.

Vinnaren blev Stig H.

Bilder från insamlingsrundan

Dagens bilder hittar du i en allsköns blandning, tagna av olika fotografer.
https://www.facebook.com/pg/StrokeRide/photos/?tab=album&album_id=2338953839654209

StrokeRide – Over The Hill

Även i år hade vi en liten kul utmaning till deltagarna på de två längre distanserna. Segmentet finns på Strava och dagens snabbaste tjej och kille vann ett fint pris. Segmentet hittar du här https://www.strava.com/segments/18571388.
KOM = Robert W och Anders J
QOM = Malin H

Resultatlista

Resultatlista hittar du här, www.webscorer.com/strokeride.

2 tankar om “StrokeRide Grästorp 2019

  1. ulf henningsson says:

    det va jätteroligt och bra arrangerat.vi ses fler gånger…

Comments are closed.