Tack 2018 & välkommen 2019!

När vi träffar andra cyklister och föreningar runt om i landet märker vi ofta av det goda rykte och anseende StrokeRide har. Både på banan och vid sidan av den, ute bland allmänheten och i de stora klungorna. Detta gör oss alla varma i hjärtat och det är något vi ska vårda och ta hand om även i fortsättningen med den goda StrokeRide-andan vi skapar tillsammans.

 

Året 2018 inleddes med ofantligt tråkigt besked då en mycket god vän plötsligt lämnade oss den 7:e februari. Vi minns Bengt Larsson som en hängiven cyklist och med sitt stora hjärta alltid bidrog med enorm glädje till livet i stort och så även till cykelsporten. Våra minnen lever kvar och du kommer alltid vara saknad och vi minns dig med stor glädje i våra hjärtan.

Insamlingen

Vi passerade under hösten 200.000 kronor i vår insamling till Hjärt-Lungfonden! Vi anordnade tre evenemang – Vasaloppsspinning, Cykeltipsrundan och StrokeRide Grästorp. Dessa tre evenemang besöktes av ungefär 170 personer som tillsammans bidrog med drygt 32.000 kronor!

StrokeRide CK

Tidigt i höstas startade arbetet med framtagning av material som behövdes för att StrokeRide skulle bli en cykelklubb. Tre veckor efter vi skickat in materialet till Svenska Cykelförbundet blev vi godkända och är numera stolta medlemmar i Svenska Cykelförbundet.

Du som är medlem i StrokeRide CK bör inte missa årsmötet tisdagen den 19 februari. Klicka dig vidare till anmälan här.

Inte medlem än? Läs mer om hur du ansöker om medlemskap nedan.

Träningar

Under våren startade vi upp fasta träningstider där vi körde olika upplägg de olika dagarna. Det blev ”sköna” intervallpass, tjötrundor och trevliga distansrundor. Detta gjordes både på vägen och i skogen. Till detta skapade vi 10-talet träningsvideos där vi gick igenom kommande veckas upplägg. Självklart ska du kolla in och prenumerera på vår YouTube-kanal! Du hittar den här https://www.youtube.com/channel/UC3ozE1vCoKhlpHO0R_qBrpA

Vi körde även barnträningar på MTB under våren som test och detta var ett lyckat koncept. Vi kommer att fortsätta med detta under kommande vår.

Vi kommer i god tid att släppa vårens träningstillfällen via vår webb och sociala kanaler, så håll ögonen öppna.

Motionslopp

Vi var som vanligt ute på en massa olika lopp på olika platser runt om i landet.

2018 var återigen en lyckad Vätternrundan med ca 70-talet cyklister som representerade StrokeRide under de två helgerna i juni. I juli var vi 20-30 cyklister som kom till Varberg för Varbergs Sommargiro, ett mycket trevlig lopp i fin natur utefter böljande vägar. Under Cykelvasan var det ungefär25 barn och 40 vuxna som cyklade de olika distanserna.

Vi önskar dig ett fortsatt gott 2019!

Med hjärtliga hälsningar

Styrelsen – Per Johansson, Cecilia Wilson, Thomas Olausson, Andreas Karlsson, Mikael Fransson och Kenneth Wilson